OVER BRUMUMBA

"SEO GOD"

van waar komt brumumba?

"De naam kent zijn oorsprong in 2011. Funny story...

Naast digitale marketing (en specifiek SEO) durf hij zijn vrije tijd wel eens spenderen aan het spelen van video games. Dat is nu al 8 jaar zo. Zoals iedereen ging hij op zoek naar een leuke nickname. Het moest catchy zijn, uniek, krachtig en ook goed klinken in de zalen van esports wereldkampioenschappen. Jongen toch...

Hij haalde zijn inspiratie uit de geschiedenislessen, waar ze het op dat moment hadden over de geschiedenis van België en meer bepaald de onafhankelijkheid van Congo. Een spilfiguur hierin was Patrice Lumumba, de eerste premier van onafhankelijk Congo, een intrigerende man.

Heel vlotjes vormde hij een samentrekking tussen de achternaam van de Congolese premier en zijn eigen voornaam, Brandon, en zo kwam hij uit bij Brumumba. Tof hé!"
- Mama van Brumumba

Over mezelf...

Mijn echte naam is Brandon, digital marketer by day, en eigenlijk ook by night. Werkende bij Invisible Puppy. Geboren in het jaar wanneer de programmeertaal Java werd aangekondigd, een eerste versie van ebay online kwam en AltaVista de grootste zoekmachine was, 1995.

Het laatste weetje is waar het hier allemaal om draait… Met mijn haat/liefde voor de huidige nummer 1 zoekmachine, Google, wil ik deze website gebruiken om enerzijds kennis te verzamelen over SEO (Search Engine Optimization) en het anderzijds als testcase te gebruiken om allerhande trucjes uit te testen, ook SEO gerelateerd uiteraard.
- The One And Only
Brumumba made by ...